- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Branzoaicele sunt delicioase, iar umplutura lor poate fi imbunatatita adaugand marar sau stafide.
Ingrediente
- 220 gr branza dulce de vaci
- 220 gr branza de burduf
- 4 oua
- 175 gr faina
- 220 gr telemea de vaca
- 220 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine branza de vaci cu untul si un praf de sare, apoi se incorporeaza faina, se omogenizeaza si se da la rece, tinandu-se cateva ore. Se scoate si se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele cu latura de aproximativ 10 cm.
- Telemeaua se rade si se amesteca, intr-un castron, cu branza de burduf si cu 2 oua, apoi se
intinde compozitia pe patratele de aluat. Acestea se ruleaza si se lipesc la capete cu albusurile de la celelalte 2 oua, batute spuma, apoi se ung cu galbenusurile ramase.
- Branzoaicele se coc la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava curata. Se pot servi atat calde, cat si reci, ca aperitiv.