Branzoaice

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Branzoaicele sunt delicioase, iar umplutura lor poate fi imbunatatita adaugand marar sau stafide.

Ingrediente

    • 220 gr branza dulce de vaci
    • 220 gr branza de burduf
    • 4 oua
    • 175 gr faina
    • 220 gr telemea de vaca
    • 220 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine branza de vaci cu untul si un praf de sare, apoi se incorporeaza faina, se omogenizeaza si se da la rece, tinandu-se cateva ore. Se scoate si se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele cu latura de aproximativ 10 cm.
  2. Telemeaua se rade si se amesteca, intr-un castron, cu branza de burduf si cu 2 oua, apoi se
    intinde compozitia pe patratele de aluat. Acestea se ruleaza si se lipesc la capete cu albusurile de la celelalte 2 oua, batute spuma, apoi se ung cu galbenusurile ramase. 
  3. Branzoaicele se coc la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava curata. Se pot servi atat calde, cat si reci, ca aperitiv.

Recomandari

Patiserie