Tarta de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un desert racoritor pentru cei mici si cei mari.Aceasta reteta va provoaca sa o incercati si dvs inlocuind lamaia cu portocale sau mandarine

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr de faina
    • 250 gr  unt
    • 120 gr de zahar pudra
    • sare
    • 2 plicuri de zahar vanilat
    • 2-3 linguri de zeama de lamaie
    • o lingura de esenta de lamaie

    PENTRU CREMA DE LAMAIE:

    • 250 ml lapte
    • 30 gr de amidon alimentar
    • 3 galbenusuri
    • zeama de la o lamaie
    • 2 linguri de coaja rasa de lamaie
    • 100 gr de zahar

    PENTRU BEZEA:

    • 120 gr zahar
    • 4 albusuri
    • o lingura de esenta de lamaie
    • o lingura de coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara blatul pui intr-un vas toate ingredientele si le framanti pana obtii un aluat omogen pe care il infasori intr-o folie de plastic si il tii la rece 2 ore.
  2. Dupa ce a stat la rece imparti aluatul in doua parti. Dintr-o parte intinzi o foaie subtire pe care o asezi intr-o forma de tarta si o dai la cuptor 20 de minute. Cealalta parte de aluat o pastrezi pentru ornat.
  3. Intre timp pregatesti crema. Dai laptele in clocot, dupa ce l-ai amestecat cu zaharul si cu amidonul. Separat freci galbenusurile cu zeama de lamaie si versi apoi compozitia peste lapte si o lasi la foc mic pana obtii o crema.
  4. Cand blatul este aproape copt,torni compozitia peste el de la o inaltime de 30 cm .
  5. Pentru a pregati bezeaua bati spuma albusurile cu mixerul apoi incorporezi zaharul,coaja si esenta de lamaie.
  6. Peste crema pusa pe tarta, pui fasii de aluat si spritezi rozete de bezea.
  7. Pentru urmatoarele 25-30 de minute, pui tava in cuptor sa se rumeneasca si fasiile de aluat, iar in ultimile 5-10 minute adaugi bezeaua ca sa se coaca si ea putin.

Recomandari

Tarte