- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un desert racoritor pentru cei mici si cei mari.Aceasta reteta va provoaca sa o incercati si dvs inlocuind lamaia cu portocale sau mandarine
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 350 gr de faina
- 250 gr unt
- 120 gr de zahar pudra
- sare
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 2-3 linguri de zeama de lamaie
- o lingura de esenta de lamaie
PENTRU CREMA DE LAMAIE:
- 250 ml lapte
- 30 gr de amidon alimentar
- 3 galbenusuri
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri de coaja rasa de lamaie
- 100 gr de zahar
PENTRU BEZEA:
- 120 gr zahar
- 4 albusuri
- o lingura de esenta de lamaie
- o lingura de coaja rasa de lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru a prepara blatul pui intr-un vas toate ingredientele si le framanti pana obtii un aluat omogen pe care il infasori intr-o folie de plastic si il tii la rece 2 ore.
- Dupa ce a stat la rece imparti aluatul in doua parti. Dintr-o parte intinzi o foaie subtire pe care o asezi intr-o forma de tarta si o dai la cuptor 20 de minute. Cealalta parte de aluat o pastrezi pentru ornat.
- Intre timp pregatesti crema. Dai laptele in clocot, dupa ce l-ai amestecat cu zaharul si cu amidonul. Separat freci galbenusurile cu zeama de lamaie si versi apoi compozitia peste lapte si o lasi la foc mic pana obtii o crema.
- Cand blatul este aproape copt,torni compozitia peste el de la o inaltime de 30 cm .
- Pentru a pregati bezeaua bati spuma albusurile cu mixerul apoi incorporezi zaharul,coaja si esenta de lamaie.
- Peste crema pusa pe tarta, pui fasii de aluat si spritezi rozete de bezea.
- Pentru urmatoarele 25-30 de minute, pui tava in cuptor sa se rumeneasca si fasiile de aluat, iar in ultimile 5-10 minute adaugi bezeaua ca sa se coaca si ea putin.