- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele din piept de pui sunt delicioase si foarte apetisante, ele putand sa fie servite reci ca aperitive sau calde, ca fel principal, alaturi de garnitura preferata.
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat mare
- 2 oua
- pesmet
- marar verde
- sare
- 1 cartof fiert
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- ulei
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Pieptul de pui se toaca marunt, ceapa se curata, se taie marunt, apoi se caleste in putin ulei incins, iar cand devine sticloasa se scurge intr-o sita.
- Intr-un castron pue ceapa, carnea tocata, cartoful zdrobit cat mai fin, verdeata tocata marunt, oyale batute, sare si piper, dupa gust. Amesteca ingredientele pana se omogenizeaza, apoi baga compozitia la frigider 30 de minute, ca sa se intrepatrunda aromele.
- Modeleaza chiftelute, aplatizeaza-le cu dosul palmei si tavaleste-le prin pesmet amestecat cu piper macinat. prajeste-le in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii, apoi scoate-le pe servete absorbante ca sa sa scurga surplusul de ulei, dupa care se pot servi.