Retete de lichioruri, vinuri si alte bauturi alcoolice sau non-alcoolice, retete de sucuri naturale, nectaruri, fresh-uri
Nectarul de caise este unul din acele preparare de iarna care ajuta si la calmarea si inlaturarea starilor deprsive.
Nectarul de cirese negre pe langa faptul ca este foarte delicios are si un important rol terapeutic, si anume acela de ameliora durerile musculare.
Nectarul de pere este foarte delicios, el fiind indicat si in diversificarea alimentaiei copiilor mici, incepand cu luna 7.
Daca dori o bautura racoritoare, energizanta, plina de vitamine si minerale, atuni cel mai indicat este nectarul de piersici. Fie ca este preparat pentru consum imediat sau pentru iarna, el pastreaza intacta aroma fructelor.
Nectarul de prune pe langa faptul ca este foarte gustos este indicat in multe afectiuni respiratorii.
Nimic nu mi se pare mai bun vara decat bauturile racoritoare facute in casa, atat de aromate si naturale. Cu aceasta reteta de sirop de capsuni o sa puteti avea oricand un suc racoritor preparat cu apa plata sau apa minerala.
Siropul de cirese amare nu numai ca este foarte gustos dar este si un antioxidant natural, fiind de un real ajutor in tratarea durerilor articulare.
Siropul fructe este plin de vitamine si minerale, surse de energie si este bine sa prelungim aceasta putere a fructelor preparand conserve pentru iarna, de aceea va oferim reteta pentru prepararea de sirop de fructe in amestec, delicios.
Siropul de visine este o bautura excelenta care ne va face multa bucurie, ori de cate ori vrem sa ne rasfatam cand ne va fi sete. Cu sirop de visine vom putea sa preparam si multe alte dulciuri preferate.
Siropul de zmeura este deosebit si foarte sanatoas,deoarece se obtine fara sa fierbem fructele, care-si vor pastra intacte vitaminele. Acest sirop de zmeura va fi savurat de toata lumea si poate fi folosit ca adaos la prajituri si torturi.