Marinata de ciuperci si ardei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marinata de ciuperci si ardei trebuie sa o incercati pentru ca este numai buna pe masa de Craciun!

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci de padure proaspete:hribi, opintici)
    • 2 ardei grasi rosii
    • 4 cepe mici

    PENTRU MARINATA:

    • 250 ml otet de vin
    • 3 lingurite zahar
    • 500 ml apa
    • 1 lingurita boabe de mustar
    • 15 gr sare
    • 2 boabe de ienibahar
    • 2 frunze de dafin
    • 6 boabe de piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ciupercile si se spala cu apa rece, apoi se lasa sa se zvante intr-o strecuratoare. Ciupercile mai mari se taie in doua sau in patru, dupa caz. Se oparesc in apa clocotita cu sare (20 gr sare la 1 l de apa), circa 7 minute, apoi se lasa din nou la scurs in strecuratoare.
  2. Intre timp se pregateste marinata: se fierb 500 ml apa si 250 ml otet, adaugandu-se piperul, ienibaharul, mustarul, dafinul, sarea si zaharul. Se dau in clocot cateva minute, apoi vasul se da de pe foc.
  3. Se curata cepele si se taie in patru. Se spala ardeii, se curata de cotor si de seminte si se taie fasii. Se pun alternativ in borcane ciupercile, ceapa si ardeii.
  4. Se pune cate o lama de cutit sub borcane, ca sa nu crape, si se toarna deasupra baitul fierbinte. Borcanele se inchid cu capace si se lasa in baie de abur circa 30 de minute. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza intr-un loc racoros.

Recomandari

Conserve si Muraturi