- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante umplute cu hribi sunt foarte gustoase si satioase, atat calde cat si reci.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 300-400 gr hribi proaspeti sau 200 gr hribi uscati
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingura cu sare
- 1 ceapa mare
- 5-6 catei de usturoi
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 3-4 linguri cu ulei
- 1 ou
- sare
- piper macinat
- menta
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Faceti clatite dupa metoda clasica: spalati ouale, le spargeti in castron adanc, adaugati 3-4 linguri cu varf de faina, amestecati, subtiati cu apa minerala sau lapte. Adaugati alte 4-5 linguri de faina, omogenizati amestecul, sarati usor, subtiati cu restul de lichid. Procedati astfel ca aluatul sa nu faca cocoloase.
- Prajiti clatitele in tigaie unsa cu putin ulei, treceti-le pe platou.
- Curatati hribii, spalati-i in mai multe ape, aruncati partea coditei care a stat in pamant si puneti-i la fiert in apa cu sare si zahar. Dupa 15 minute scurgeti hribii si-i tocati felii subtiri (cu codite cu tot).
- Caliti ceapa tocata, usturoiul si hribii cu 2 linguri de ulei pentru 5-6 minute, stingeti cu bulion de rosii, amestecati, raciti 15 minute, apoi adaugati oul, sare, piper macinat si 4-6 frunze de menta sau busuioc. (Daca folositi hribi uscati, ii lasati in apa calda 3-4 ore inainte de folosire).
- Omogenizati amestecul, umpleti clatitele, asezati in randuri stranse in forma unsa cu ulei. Puneti forma pentru jumatate de ora in cuptorul cald.