Clatite picante umplute cu hribi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele picante umplute cu hribi sunt foarte gustoase si satioase, atat calde cat si reci.

Ingrediente

    • 10-12 clatite

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300-400 gr hribi proaspeti sau 200 gr hribi uscati
    • 2 linguri cu zahar
    • 1 lingura cu sare
    • 1 ceapa mare
    • 5-6 catei de usturoi
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 3-4 linguri cu ulei
    • 1 ou
    • sare
    • piper macinat
    • menta

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Faceti clatite dupa metoda clasica: spalati ouale, le spargeti in castron adanc, adaugati 3-4 linguri cu varf de faina, amestecati, subtiati cu apa minerala sau lapte. Adaugati alte 4-5 linguri de faina, omogenizati amestecul, sarati usor, subtiati cu restul de lichid. Procedati astfel ca aluatul sa nu faca cocoloase.
  2. Prajiti clatitele in tigaie unsa cu putin ulei, treceti-le pe platou.
  3. Curatati hribii, spalati-i in mai multe ape, aruncati partea coditei care a stat in pamant si puneti-i la fiert in apa cu sare si zahar. Dupa 15 minute scurgeti hribii si-i tocati felii subtiri (cu codite cu tot).
  4. Caliti ceapa tocata, usturoiul si hribii cu 2 linguri de ulei pentru 5-6 minute, stingeti cu bulion de rosii, amestecati, raciti 15 minute, apoi adaugati oul, sare, piper macinat si 4-6 frunze de menta sau busuioc. (Daca folositi hribi uscati, ii lasati in apa calda 3-4 ore inainte de folosire).
  5. Omogenizati amestecul, umpleti clatitele, asezati in randuri stranse in forma unsa cu ulei. Puneti forma pentru jumatate de ora in cuptorul cald.

Recomandari

Aperitive