- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galustele de ciuperci sunt delicioase si aromate, numai bune pentru un mic dejun gustos si satios.
Ingrediente
- 2 cepe
- 2 linguri faina
- 200 ml lapte
- 1 legatura patrunjel
- 1 kg ciuperci proaspete
- 100 gr slanina
- 200 gr paine alba
- 1 ou
- sare
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt, la fel si ceapa. Slanina se taie in feliute. Patrunjelul se spala si se toaca fin. Painea se taie in felii si se lasa la inmuiat in lapte, apoi se stoarce. intr-o tigaie, se pun feliutele de slanina, se lasa pana se topesc putin, apoi se adauga ceapa, ciupercile si patrunjelul.
- Se calesc cateva minute, apoi se scot, se amesteca intr-un castron cu painea inmuiata, oul, faina si putina sare. Se formeaza galuste cu o lingura, care se fierb un sfert de ora in apa cu sare.
- Se oparesc galustele cu unt incins, apoi se servesc.