- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulourile din clatite cu sunca si cascaval este cu siguranta aperitivul de care aveti nevoie atunci cand aveti invitati la masa pe care doriti sa ii surprindeti, sau atunci cand doriti un mic dejun copios si plin de vitamine.
Ingrediente
- 70 gr faina de grau
- sare
- 1 galbenus
- 100 ml de lapte proaspat
- 2 linguri de arpagic uscat
- 50 gr de branza proaspata natur
- coaja de lamaie razuita
- piper
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 1 rosie
- 2 frunze de salata
- 4 felii de sunca presata
- 4 felii de cascaval
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu ¼ lingurita de sare. Se bate galbenusul cu laptele si 75 ml de apa, se adauga la faina si se amesteca pana se obtine o pasta fina, care se lasa 20 de minute sa se ingroase.
- Intre timp se amesteca arpagicul cu branza proaspata, se potriveste gustul cu coaja de lamaie, sare si piper si se pune la rece. Din aceasta pasta se coc consecutiv 2 clatite mari si subtiri, in putin ulei fierbinte, intr-o tigaie cu strat antiaderent, apoi se lasa la racit.
- Se spala rosia si se taie in felii subtiri. Frunzele de salata se spala si se sterg bine de apa. Clatitele se ung pe rand cu jumatate din crema cu arpagic. Se adauga cate o frunza de salata, doua felii de sunca si cascaval, precum si cateva felii de rosii, dupa care se ruleaz? si se servesc.