- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Afinata batraneasca este un apritiv delicios si foarte aromat. Daca afinele folosite sunt de padure atunci aroma va fi mult mai accentuata si gustul mai dulceag.
Ingrediente
- 5 kg afine
- 2,5 kg zahar
- 1 l alcool alb de 80
Instructiuni de preparare
- Se aleg, se curata si se spala afinele. Se pun intr-o damigeana, presarate cu zahar, ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se leaga apoi damigeana la gura cu un tifon sau o panza si se pune la soare sa stea 3-4 saptamani.
- Dupa ce zeama lasata acopera fructele, se adauga alcoolul, se astupa bine cu un dop de pluta si se tine inca 4-5 luni. Dupa acest interval se filtreaza printr-un tifon pus in doua si se toarna in sticle, care se astupa bine cu dopuri oparite. Se pastreaza intr-un loc racoros. Se consuma ca aperitiv.