Lichior de caise- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!

Ingrediente

    • 1 kg caise
    • 250 ml apa
    • 200 gr zahar
    • 500 ml alcool rafinat
    • 2 linguri miere
    • 2 cuisoare
     

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele si se cura?a de sam­buri, iar  6 samburi se sparg cu un ciocan si li se scoate miezul, care se taie marunt. De asemenea, caisele se taie felii.
  2. Se dau intr-un un clocot caisele, miezul din samburi, mierea si cuisoarele. Apoi se paseaza pentru a obtine un piure.
  3. Piureul de caise se pune intr-o sticla si se toarna alcool. Se astupa ermetic si se lasa timp de 6 saptamani la macerat, agitand sticla o data pe saptamana.
  4. Dupa acest timp, se strecoara continutul sticlei si, impreuna cu 250 ml apa si zahar, se lasa sa fiarba pana ce se obtine o spuma deasupra. Se trage de pe foc. Se filtreaza din nou si se pune intr-o sticla, care se pastreaza intr-un loc intunecat.

Recomandari

Bauturi