- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!
Ingrediente
- 1 kg caise
- 250 ml apa
- 200 gr zahar
- 500 ml alcool rafinat
- 2 linguri miere
- 2 cuisoare
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele si se cura?a de samburi, iar 6 samburi se sparg cu un ciocan si li se scoate miezul, care se taie marunt. De asemenea, caisele se taie felii.
- Se dau intr-un un clocot caisele, miezul din samburi, mierea si cuisoarele. Apoi se paseaza pentru a obtine un piure.
- Piureul de caise se pune intr-o sticla si se toarna alcool. Se astupa ermetic si se lasa timp de 6 saptamani la macerat, agitand sticla o data pe saptamana.
- Dupa acest timp, se strecoara continutul sticlei si, impreuna cu 250 ml apa si zahar, se lasa sa fiarba pana ce se obtine o spuma deasupra. Se trage de pe foc. Se filtreaza din nou si se pune intr-o sticla, care se pastreaza intr-un loc intunecat.