- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de gutui este un aperitiv foarte aromat pe care trebuie sa il preparati daca aveti ocazia, avand avantajul ca se poate pastra chiar si 3 ani.
Ingrediente
- 4 kg gutui coapte
- 1 litru alcool de 90 de grade
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 cuisor
- 2 kg zahar
- 2 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se curata gutuile de coaja, se dau prin razatoare, apoi se storc. Se pune sucul intr-un vas destul de mare, peste care se adauga alcoolul, coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoara, apoi se leaga bine borcanul la gura ca sa nu intre aer.
- Se lasa la macerat o luna, timp in care din 2 in 2 zile se mai scutura putin borcanul.
- Dupa o luna se adauga un sirop rece facut din apa si zahar, se amesteca bine, apoi se filtreaza, se transfera in sticle si se mai lasa la macerat 2 luni, la loc intunecat si racoros.