Lichior de gutui- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de gutui este un aperitiv foarte aromat pe care trebuie sa il preparati daca aveti ocazia, avand avantajul ca se poate pastra chiar si 3 ani.

Ingrediente

    • 4 kg gutui coapte
    • 1 litru alcool de 90 de grade
    • coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • 1 lingurita scortisoara
    • 1 cuisor
    • 2 kg zahar
    • 2 litri apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata gutuile de coaja, se dau  prin razatoare, apoi se storc. Se pune sucul intr-un vas destul de mare, peste care se adauga alcoolul, coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoara, apoi se leaga bine borcanul la gura ca sa nu intre aer.
  2. Se lasa la macerat o luna, timp in care din 2 in 2 zile se mai scutura putin borcanul.
  3. Dupa o luna se adauga un sirop rece facut din apa si zahar, se amesteca bine, apoi se filtreaza, se transfera in sticle si se mai lasa la macerat 2 luni, la loc intunecat si racoros.

Recomandari

Bauturi