- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de nuci verzi este un digestiv usor, rapid de preparat si cu un gust delicios...
Ingrediente
- 20 nuci verzi
- 75 ml alcool rafinat de 90
- cuisoare
- 500 gr zahar
- 200 ml apa
- un baton de vanilie
Instructiuni de preparare
- Nucile se spala, se taie in sferturi si se pun intr-un borcan suficient de mare. Se adauga lamaia taiata felii, se toarna alcoolul, se adauga cuisoarele si batonul de vanilie, iar apoi borcanul se inchide ermetic.
- Amestecul se lasa la macerat 40 de zile, timp in care, se rasuceste in fiecare zi.
- Dupa cele 40 de zile, se face unn sirop fiert din apa si zahar, se lasa sa se racoreasca, iar apoi se toarna peste maceratul de nuci. Continutul borcanului se amesteca bine, se filtreaza, iar lichiorul obtinut se toarna in sticle curate care se astupa si se pastreaza la rece.