- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Siropul fructe este plin de vitamine si minerale, surse de energie si este bine sa prelungim aceasta putere a fructelor preparand conserve pentru iarna, de aceea va oferim reteta pentru prepararea de sirop de fructe in amestec, delicios.
Ingrediente
- 2 kg visine
- 2 kg cirese amare
- 2 kg capsuni
- 3 kg zahar
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu manaSe lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei oale cu gura larga. Se leaga tifonul dupa ce s-a scurs siropul, se agata deasupra oalei si se mai lasa pana cand fructele nu mai au suc.
- Din pulpa fructelor se face gem; in acest caz fructele se curata de samburi inainte de a fi zdrobite. Se poate prepara din ele vin, si atunci nu se curata de samburi. Zaharul se leaga pe foc cu 2 litri de apa, pana cand ajunge un sirop consistent.
- Se pune sucul limpede si se clocoteste cu siropul de zahar 15 minute. Se ia de pe foc si se pune siropul cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Siropul se poate pastra si nepasteurizat, daca este bine legat. Sucul tulbure ramas la fundul vasului se pune la gem sau la vin.