- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinul de coacaze, cu exceptia faptului ca este foarte delicios, este si un antioxidant natural, ajutand organismul ori de cate ori este nevoie, cu conditia sa nu se faca excese.
Ingrediente
- 6 kg coacaze
- 1 kg zahar
- apa
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele in strecuratoare, se pun in vas mai mare, se zdrobesc cu mana, se pun in vasul de sticla in care se va face vinul. Se adauga zaharul, se lasa sa fermenteze 2-3 zile, se umple cu apa rece si se leaga vasul cu tifon.
- Se amesteca in vas dupa alte 2-3 zile, se lasa la loc cald sa fermenteze timp de 10 zile. Se strecoara lichidul in alt vas curat, se lasa sa decanteze, se trage vinul in sticle mici, se capseaza si se pastreaza la rece.