Zmeurata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zmeurata este un digestiv aromat si foarte delicios. Aroma zmeurei ramane aproape intacta numai are si o cantitate de alcool.

Ingrediente

    • 3 kg zmeura
    • 2 kg zahar tos
    • 1 l alcool alb de 80°

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara ca si visinata. Se alege zmeura coapta, se curata, se spala si se pune intr-o damigeana de sticla de  5 litri, cu gatul mai larg. Se asaza un rand de zmeura, un rand de zahar, iar ultimul rand va fi de zahar.
  2. Se adauga alcoo­lul, se astupa sticla cu celofan sau pergament si se tine la soare o luna, scuturand la 3-4 zile. Se strecoara prin tifon, se trage in sticle inchise la culoare, se pastreaza in loc intunecos si aerisit.

 

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 5 kg zmeura
  • 1,5 l alcool alb de 80°
  • 3 kg zahar

     MOD DE PREPARARE:

  1. Se alege zmeura sanatoasa, se curata de frunzulite si alte corpuri straine. Se pune intr-o strecuratoare si se spala sub robinet sau se introduce strecuratoarea de cateva ori in apa si apoi se lasa zmeura sa se scurga. Dupa ce s-au scurs, se pun fructele intr-o damigeana, lasand damigeana neumpluta cam 1/3. Se toarna alcool pana acopera fruc­tele, se astupa cu un dop de tifon si se lasa la temperatura camerei intr-un loc mai intunecos, sa stea 2 zile.
  2. Separat se prepara un sirop facut din doua parti za­har si o parte apa. Se amesteca bine alcoolul cu siropul, se filtreaza, se imbuteliaza si se pastreaza la rece. Se con­suma ca aperitiv.

Recomandari

Bauturi