Shooter bicolor cu zmeura iaurt si lichior de coacaze

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Shooter bicolor cu zmeura iaurt si lichior de coacaze este o bautura racoritoare si deliciosa fiind un deliciu in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 150 gr zmeura
    • 200 gr crema de iaurt
    • 1 lingura de zahar
    • 100 ml votca aromata cu lamaie
    • 4 picaturi lichior de coacaze negre

Instructiuni de preparare

  1. Pune zmeura intr-o strecuratoare  si spal-o sub jet de apa rece, apoi rastoarn-o intr-un caston, apoi rastoarn-o  intr-un castron si presara zahar.
  2. Adauga votca rece si lasa fructele sa se marineze timp de o ora, fara sa le amesteci. Scurge zmeura si paseaz-o in blender pana cand obtii un piure omogen si cremos, apoi pune-l intr-un ibric micut.
  3. Freaca iaurtul usor si pune-l in alt ibric micut. Toarna in pahare, din amandoua ibricele in acelasi timp, in asa fel incat cele doua comonente sa ramana separate.
  4. Pune in fiecare pahar cate o picatura de lichior de coacaze si serveste bauturile imediat, cu paiul.

Sfat!

Poti inlocui iaurtul cu frappe. Pune in blender 200 gr inghetata de vanilie impreuna cu 100 ml de lapte integral proaspat cu 2 linguri de smantana. Toarna cele doua compozitii ( piureul de zmeura si frappeul) in straturi, apoi amesteca-le usor cu un pai, in asa fel incat sa nu se combine insa, ci sa obtii un aspect petrit, cu culori distincte. Acest preparat poate fi transformat in budinca, adaugand 1 foie de gelatina inmuiata si dizolvata in putin lapte, incorporata apoi in frappe. Umple 4 forme din aluminiu si lasa-le 2 ore in frigider ca sa se intareasca, apoi serveste-le stropite cu lichir de coacaze negre.

Recomandari

Cocteil-uri alcoolice