- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Smoothie de piersici este o bautura racoritoare delicioasa si racoritoare. Daca doriti o bautura fara alcool puteti sa nu puneti votca, astfel rezultatul va fi un suc delicios.
Ingrediente
- 2 piersici albe mari
- 200 gr capsuni
- 2 piersici galbene mici, coapte
- 100 ml apa minerala
- 3 linguri de zahar
- zeama de la o lamaie
- 1 lingurita glucoza
- 4 linguri votca cu aroma de piersici
Instructiuni de preparare
- Curata piersicile albe si taie-le bucati. Prepara un sirop din apa, 2 linguri zahar si glucoza, fierte 2 minute dupa ce dau in clocot. Lasa-l sa se raceasca, apoi pune-l in blender impreuna cu bucatile de piersici albe. Mixeaza-le bine pana cand se omogenizeaza, apoi rastoarna compozitia intr-un vas si da-o la congelator.
- Curata piersicile galbene, taie-le pe din doua si scoate-le samburii. Presara-le cu zahar, asaza-le intr-o tavita imbracata cu hartie de copt si caramelizeaza-le in cuptor, asezate sub grill, apoi raceste-le.
- Spala capsunile si paseaza-le in blender impreuna cu putina zeama de lamaie pana cand obtii o crema ( adauga putin zahar daca nu sunt suficient de dulci).
- Sfarama granita de piersici albe cu un cutit cu varful rotund si pune-o in pahare. Toarna peste ea votca foarte rece, asaza deasupra cate o jumatate de piersica galbena caramelizata si pune sosul de capsuni, apoi serveste.