- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gutuile se numara printre ultimele fructe ale toamnei, si, pentru a pastra esenta toamnei cat mai mult timp, va propunem o reteta de dulceata de gutui. Dulceata aramaie va da savoare zilelor de iarna si va va incanta papilele gustative.
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
- 3 gutui mari
- 1/2 baton de vanilie
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se spala gutuile, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, dar repede pentru ca gutuile sa nu isi schimbe colarea din cauza oxidarii.
- Mai intai se pune zaharul la fiert cu 500 ml apa, vanilie si zema de lamaie. cand siropul este aproape legat se pun gutuile si se fierb pana se leaga bine siropul.
- Se lasa dulceata sa se raceasca apoi se pune in borcane, se acopera cu celofan dublu si se leaga cu sfoara, dupa care se pun in camara.