- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nectarul de caise este o bautura care nu poate lipsi din camara, pentru ca este delicios si se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 4 kg caise
- 1 kg zahar
- 350 ml apa
Instructiuni de preparare
- Alegi caise coapte, sanatoase, le speli, apoi le scoti samburii. Pui jumatatile de caise intr-un vas emailat, adaugi apa si se lasi sa fiarba 10 minute, dupa care pasezi caisele printr-o sita deasa. Adaugi zaharul si lasi sa mai fiarba o data amestecul, 10 minute, pe foc mediu.
- Torni nectarul, caldut, in sticle incalzite (dar lasi un spatiu liber de doua degete). Sterilizezi sticlele de ½ litru, pe baie de apa, 15 minute (cele de 1 litru, 25 de minute). Dupa sterilizare, astupi sticlele cu dopuri oparite si le pui la racit. Se pastreaza la rece.