- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sucul de rosii nu trebuie sa lipseasca din nici o camara. Indiferent ca il folosim la sosuri sau mancare este foarte aromat si gustos.
Ingrediente
CANTITATE PENTRU 3,5 LITRI DE SUC
- 5 kg rosii
- 2 linguri zahar brun
- sare grunjoasa
- busuioc
- piper
Instructiuni de preparare
- Da rosiile prin separatorul atasat masinii de tocat de doua ori. Toarna sucul colectat intr-o oala si pune pe foc mic, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
- Cand sosul a scazut aproape de jumatate, adauga zaharul, putina sare si piper macinat.Lasa sa dea in cateva clocote, si cand ajunge la consistenta dorita, ia oala de pe foc.
- Toarna lichidul fierbinte in sticle sau borcane in care ai pus cateva frunze de busuioc spalate si zvantate, si leaga-le cu celofan. Pune-le intr-o ladita, infasoara-le cu o patrura si lasa-le pana se racesc complet.