Suc de rosii-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sucul de rosii nu trebuie sa lipseasca din nici o camara. Indiferent ca il folosim la sosuri sau mancare este foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    CANTITATE PENTRU 3,5 LITRI DE SUC

    • 5 kg rosii
    • 2 linguri zahar brun
    • sare grunjoasa
    • busuioc
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Da rosiile prin separatorul atasat masinii de tocat de doua ori. Toarna sucul colectat intr-o oala si pune pe foc mic, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
  2. Cand sosul a scazut aproape de jumatate, adauga zaharul, putina sare si piper macinat.Lasa sa dea in cateva clocote, si cand ajunge la consistenta dorita, ia oala de pe foc.
  3. Toarna lichidul fierbinte in sticle sau borcane in care ai pus cateva frunze de busuioc spalate si zvantate, si leaga-le cu celofan. Pune-le intr-o ladita, infasoara-le cu o patrura si lasa-le pana se racesc complet.

Recomandari

Conserve si Muraturi