- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele murate sunt foarte bune la prpararea multor feluri de mancare , iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete.
Ingrediente
- 500 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 1 patrunjel radacina
- 7 boabe de piper
- frunze de telina
- otet
- 1 lingura zahar
- 1 morcov
- 5 boabe de ienibahar
- 1 ardei iute
- frunze de patrunjel verde
- sare
- cate vinete atatia catei de usturoi
Instructiuni de preparare
- Vinetele nu se curata de coaja, se spala si li se fac doua taieturi in lungime fara sa se ajunga la mijloc. Se oparesc vinetele in apa clocotita, lasandu-le sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot si se lasa sa se scurga.
- Intre timp, se prepara legumele: usturoiul se piseaza si se pune cu ulei intr-o cratita, pe foc, sa se inmoaie. Celelalte legume se dau pe razatoare, se adauga verdeata tocata marunt si se amesteca toate cu usturoiul.
- Cu compozitia obtinuta se umplu vinetele in crapaturi, se leaga cu ata de jur-imprejur si se asaza in borcane.
- Separat intr-o oala se fierb 6 pahare de apa cu 2 pahare otet, zaharul, ienibaharul, piperul, foaia de dafin, ardeiul iute si 2 linguri de sare. Dupa ce au fiert impreuna 15 minute se lasa sa se raceasca si se toarna in borcane peste vinete. Se leaga borcanele strans cu 2 foi de celofan si se pun in camara.