Vinete murate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele murate sunt foarte bune la prpararea multor feluri de mancare , iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete.

Ingrediente

    • 500 ml ulei
    • 2 foi de dafin
    • 1 patrunjel radacina
    • 7 boabe de piper
    • frunze de telina
    • otet
    • 1 lingura zahar
    • 1 morcov
    • 5 boabe de ienibahar
    • 1 ardei iute
    • frunze de patrunjel verde
    • sare
    • cate vinete atatia catei de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele nu se curata de coaja, se spala si li se fac doua taieturi in lungime fara sa se ajunga la mijloc. Se oparesc vinetele in apa clocotita, lasandu-le sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot  si se lasa sa se scurga.
  2. Intre timp, se prepara legumele: usturoiul se piseaza si se pune cu ulei intr-o cratita, pe foc, sa se inmoaie. Celelalte legume se dau pe razatoare, se adauga verdeata tocata marunt si se amesteca toate cu usturoiul.
  3. Cu compozitia obtinuta se umplu vinetele in crapaturi, se leaga cu ata de jur-imprejur si se asaza in borcane.
  4. Separat intr-o oala se fierb 6 pahare de apa cu  2 pahare otet, zaharul, ienibaharul, piperul, foaia de dafin, ardeiul iute si 2 linguri de sare. Dupa ce au fiert impreuna 15 minute se lasa sa se raceasca si se toarna in borcane peste vinete. Se leaga borcanele strans cu 2 foi de celofan si se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi