Colacei grecesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Colaceii grcesti sunt preparati cu o zi inainte de pasti, ei fiind impartiti celor care vin in vizita in ziua de Paste.Crecii considera sfant acest colace de aceea el se poate gasi acum in bucatariile multor tari.

Ingrediente

    • 750 gr faina
    • 1 cub drojdie
    • 100 gr zahar
    • sare
    • 4 galbenusuri
    • 300 ml lapte
    • 50 gr unt
    • 2 linguri susan
    • esenta de vanilie
    • 5 oua fierte vopsite

Instructiuni de preparare

  1. Faci o maia din 50 ml de lapte, drojdie, doua linguri de faina, 2 lingurite de zahar si o lasi la crescut peentru 15 minute. Peste faina adaugi 3 galbenusuri, sare, apoi daugi maiaua crescuta.
  2. Incepi sa framanti, adaugand treptat laptele caldut in care ai topit zaharul si ai pui esenta de vanilie. Adaugi untul topit si framanti pana nu se mai lipeste aluatul de vas.Il lasi la crescut o ora la loc cald.
  3. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 5 bucati, din care faci suluri de 20 cm lungime. Din fiecare sul faci un cerc incolacind capetele si asezi in mijloc un ou vopsit. Lasi sa mai creasca 20 minute pe un blat cu faina. Colaceii ii pui pe o tava tapetata cu faina, ii ungi cu galbenus de ou si ii presari cu susan. Ii dai la cuptor pentru 45 de minute. Dupa 10 minute cand i-ai bagat in cuptor scoti ouale vopsite si le dai deoparte deoarece le vei pune la loc cand colaceii vor fii rumeni.
  4. Colaceii se servesc reci alaturi de un pahar de lapte.

Recomandari

Panificatie