Compozitie de meringue-bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compozitia de meringue-bezea este foarte usor de preparat, regula de baza fiind ca albusurile sa fie reci.

Ingrediente

    • 4 albusuri de ou
    • 225 gr zahar pudra
    • vanilie
    • suc de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Albusurile (foarte reci) se bat spuma impreuna cu putina sare, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si sucul de lamaie. Cand spuma este foarte tare, se bate 10 minute pe baie de aburi, apoi cu un pos se formeaza gramajoare mai mici sau mai mari, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Focul trebuie sa fie foarte mic.
  2. Aceasta este reteta clasica, dar se mai poate adauga: nuci sau alune macinate, cacao pudra, cafea solubila, iar, in loc de vanilie, se pot adauga alte esente sau chiar si coloranti alimentari.

Recomandari

Panificatie