Paine cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu cartofi este o paine satioasa si gustoasa, pe care o puteti servi la orice masa, alaturi de felul de mancare preferat.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 500 gr cartofi fierti
    • 2 linguri pline cu drojdie de bere
    • 150 ml ulei
    • sare
    • 1 lingura cu zahar
    • 750 ml apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Lasi drojdia de bere acoperita cu 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare ca sa se inmoaie si sa devina lichida. Cerni faina si o amesteci cu cartofii fierti, trecuti prin masina de tocat, adaugi drojdia si framanti un aluat taricel, cu apa calda, pe care il lasi la dospit numai dupa ce ai
    framantat 10 minute.
  2. Cand aluatul a crescut destul, framanti aluatul din nou, cu ulei pus in doua reprize. Lasi sa dospeasca in forme unse cu ulei inca un sfert de ora. Daca vrei sa iasa paine gustoasa, sa supraveghezi cuptorul: aluatul cu drojdie are nevoie de foc mic la inceput ca sa mai creasca, apoi de foc tare si ultimele 10 minute focul trebuie sa fie mic.
  3. Scoti painicile si le acoperi cu prosop curat, le rupi cat sunt calde si servesti cu branza, carnati sau slanina.

Recomandari

Panificatie