- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu masline si ceapa este o paine aromata si gustoasa, pe care o puteti servi la preparatele de vita insotite de un pahar de vin.
Ingrediente
- 500 gr faina de panificatie
- 2 lingurite sare
- 2 linguri ulei de masline
- 7 gr drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 50 gr msline negre fara samburi taiate in doua
- 50 gr ceapa taiata juliene si calita in ulei de masline
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru o paine
Timp de preparare 30 de minute
Timp de dospire 1 ora si 30 de minute
Timp de coacere 30-35 de minute
- Turnati faina intr-un castron mare si amestecati-o cu drojdia uscata. Adaugati sare si zahar, ametsecati, apoi faceti o gaura in mjloc. Amestecati 400 ml de apa calduta cu ulei de masline si turnati amestecul in gaura din faina, apoi amestecati toate ingredientele cu mana.
- Pudrati o planseta cu faina si rasturnati aluatul pe planseta. Framantati continuu pana cand se omogenizeaza, apoi acoperiti-l cu un servet curat si lasati-l la dospit o ora la cald.
- Turnati amestecul si ceapa in aluat si framantati pana se incorporeaza. Formati un oval din aluat, pudrati-l cu faina si piepr macinat, apoi asezati-l intr-o tava joasa unsa cu ulei. Taiti aluatul deasupra cu un cutit ascutit si mai lasati-l sa dospeasca jumatate de ora.
- Coaceti painea 30-35 de minute in cuptorul incins, pana se rumeneste si devine crocanta.