Paine cu masline verzi si parmezan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu masline verzi si parmezan are o aroma unica care va va starni foamea indiferent de momentul zilei in care o preparati.

Ingrediente

    • unt pentru tapetat
    • 75 gr masline verzi taiate
    • 75 gr ardei rosii conservati
    • 1 lingura frunze de cimbru
    • 1 lingura arpagic verde taiat marunt
    • 125 gr parmezan ras marunt
    • 350 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita piper macinat
    • 1 lingura faina de mustar
    • 2 oua batute
    • 300 ml lapte batut
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 ou batut cuputina apa rece

    PENTRU ORNAT:

    • crengute de cimbru
    • bucatele de arde
    • sare de mare

    USTENSILE:

    • froma de cozonac de 900 gr

Instructiuni de preparare

  1. Tapetati forma de silicon cu unt si hartie de copt sau faina. Taiati cubulete maslinele verzi si ardeii. Desprindeti frunzele de cimbru de pe tulpina, iar frunzele de arpagic taiati-le marunt. Parmezanul dati-l pa razatoarea cat mai fina.
  2. Cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, piperul macinat si faina de mustar intr-o cana de masurat mai mare.
  3. In alt vas bateti ouale. Intr-un bol, bateti laptele batut cu uleiul de masline, turnati in el oul batut si apoi bateti-le putin impreuna. Incorporati maslinele, ardeii, verdeata si parmezanul in aluat. Faceti o adancitura in mijlocul amestecului de faina si turnati laptele amestecat cu iaurtul. Amestecati bine pana obtineti un aluat gros, lipicios,pe care apoi turnati-l in forma cu ajutorul unei spatule.
  4. Nivelati aluatul cu o spatula si ungeti-l cu oul amestecat cu apa. Decorati cu cimbru si ardei,presarati sare si coaceti 40-45 de minute, pana painea se rumeneste frumos. Cand este gata, daca o intepati cu o scobitoare mai lunga, aceasta trebuie sa iasa curata.
  5. Lasati painea in forma 10 minute, iar apoi scoateti-o pe un gratar si lasati sa se raceasca, apoi o puteti felia si servi.

Recomandari

Panificatie