- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu masline verzi si parmezan are o aroma unica care va va starni foamea indiferent de momentul zilei in care o preparati.
Ingrediente
- unt pentru tapetat
- 75 gr masline verzi taiate
- 75 gr ardei rosii conservati
- 1 lingura frunze de cimbru
- 1 lingura arpagic verde taiat marunt
- 125 gr parmezan ras marunt
- 350 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingura faina de mustar
- 2 oua batute
- 300 ml lapte batut
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ou batut cuputina apa rece
PENTRU ORNAT:
- crengute de cimbru
- bucatele de arde
- sare de mare
USTENSILE:
- froma de cozonac de 900 gr
Instructiuni de preparare
- Tapetati forma de silicon cu unt si hartie de copt sau faina. Taiati cubulete maslinele verzi si ardeii. Desprindeti frunzele de cimbru de pe tulpina, iar frunzele de arpagic taiati-le marunt. Parmezanul dati-l pa razatoarea cat mai fina.
- Cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, piperul macinat si faina de mustar intr-o cana de masurat mai mare.
- In alt vas bateti ouale. Intr-un bol, bateti laptele batut cu uleiul de masline, turnati in el oul batut si apoi bateti-le putin impreuna. Incorporati maslinele, ardeii, verdeata si parmezanul in aluat. Faceti o adancitura in mijlocul amestecului de faina si turnati laptele amestecat cu iaurtul. Amestecati bine pana obtineti un aluat gros, lipicios,pe care apoi turnati-l in forma cu ajutorul unei spatule.
- Nivelati aluatul cu o spatula si ungeti-l cu oul amestecat cu apa. Decorati cu cimbru si ardei,presarati sare si coaceti 40-45 de minute, pana painea se rumeneste frumos. Cand este gata, daca o intepati cu o scobitoare mai lunga, aceasta trebuie sa iasa curata.
- Lasati painea in forma 10 minute, iar apoi scoateti-o pe un gratar si lasati sa se raceasca, apoi o puteti felia si servi.