- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de paine simple este foarte rapida iar rezultatul este pe masura....delicios.
Ingrediente
- 1 kg de faina
- drojdie de bere cat o nuca
- 330 ml apa calda
- sare
- 1 lingura cu zahar
- 3 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cerni faina, pui sarea si drojdia de bere pe care ai acoperit-o cu zahar si ai amestecat pana cand a devenit lichida, si framanti cu apa calda un aluat potrivit de tare. Adaugi uleiul si continui sa framanti pana incorporezi.
- Lasi la dospit un ceas, dupa care faci paini rotunde, potrivit de mari, pe care le coci pe frunze de hrean sau de nuc, in cuptorul de paine. Daca le coci in cuptorul aragazului, imparti aluatul in
patru, ungi cu ulei formele de chec, asezi painea, mai lasi 15 minute pe marginea plitei, apoi coci la foc potrivit.
- Cand painea s-a rumenit, o scoti din cuptor si o acoperi cu un prosop curat cateva minute, apoi o poti servi alaturi de un fel de mancare delicios.