Pandispanuri cremoase

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste sfaturi pentru obtinerea unor pandispanuri cremoase su aromate daca le veti urma veti obtine niste deserturi fantastice.

Ingrediente

    • cantitati egale de unt, zahar tos, oua, faina si lapte

    VARIANTE DE AROME:

    • pudra de cacao
    • zeama de portocala/lamaie
    • esenta de vanilie
    • cafea
    • crema de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Cat este de pufos pandispanul depinde aproape in intregime de felul in care incorporati aer in amestec si, mai ales, de cat aer retine aceste, astfel incat pandispanul sa creasca frumos la copt. Traditia cere ca amestecul sa fie batut cu o lingura de lemn si, aca aveti suficient timp, aceasta metoda functioneaza foarte bine. Folosti doar unt moale, de asemenea, nu e rau sa fie si zaharul la temperatura camerei. Cand consistenta amestecului seamana mai mult cu cea a fristii decat cu un amestec de zahar si unt, ati obtinut textura perfecta.
  2. Exista intotdeauna riscul ca amestecul sa se taie la incorporarea oualelor, chiar daca sunt la temperatura camerei. Va recomandam sa le incorporati impreuna cu putina faina.
  3. Este o ideee buna sa bateti ouale cu furculita, nu cu telul, inainte de a le incorpora in  crema de unt si zahar, ca sa fie mai pufoase. Cerneti intotdeauna faina si ingredientele uscate, inainte de a le incorpora in amestec. Prin cernere se reduce riscul de formare de cocoloase si, de asemenea, amestecul devine mai aerat. Incorporati faina, pudra de cacao si aromele cu foarte amre grija, astfel incat amestecul sa nu se lase.
  4. Dupa ce putineti compozitia in forma de copt bagati-le imediat in cuptor.

Recomandari

Panificatie