- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lasagna cu anghinare sunt o alternativă la lasagna traditionale, care nu contin carne sau mezeluri, prin urmare, sunt potrivite pentru un pranz dietetic apreciat si de vegetarieni,care cu siguranta nu vor sa renunte la delicii!
Ingrediente
- 12 buc anghinare
- 250 gr lasagna
- 4 linguri ulei de masline
- 250 gr parmezan
- sare si piper
- 500 gr branza de burduf
- 400 gr cascaval afumat
- 150 ml de vin alb
- 1 ceapa
- patrunjel verde
PENTRU SOSUL BECHAMEL:
- 100 gr unt
- 80 gr faina
- 1 litru lapte dulce
- sare
- nucsoara
Instructiuni de preparare
- Anginarele se curata de frunzele exteriaore, se deface si se spala sub jet de apa rece. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa taiata marunt.cand ceapa devine sticloasa se adauga anginarea maruntita. Se lasa sa fiarba iar cand anghinarea este aproape gata se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana cand anghinarele sunt moi. Se opreste focul si se adauga sare si piper macinat, dupa gust, si o lingura de patrunjel verde tocat.
- Intre timp se prepara sosul bechamel. Se pune intr-o carticioara untul la topit, la flacara mica. Cand untul este incins se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se prinde sau pentru a nu se arde.Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele caldut,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se apune un varf de cutit de sare si tot atata nucsoara si se pune iarasi craticioara pe foc amestecand continuu. Se acopera cu un capac si se lasa 5 minute sa fiarba, timp in care sosul ar trebui sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Se ia o vas termorezistent si se unge cu ulei si se pun cateva linguri de sos bechamel. Se asaza foi de lasagna apoi se asza un strat de sos bechamel, un strat de anghinare si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind de anghinare.
- Se baga vasul in cuptorul incins pentru 45 de minute pana cand incepe sa se rumeneasca.
- Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca 20 de minute, apoi poate fi feliata si servita