- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Linguinne a la peperonata este un preparat gustos si satios, perfect pentru masa de pranz.
Ingrediente
- 3 ardei grasi colorati
- 1 ceapa medie
- putin ulei pentru prajit
- 5 rosii medii
- 250 gr paste linguine
Instructiuni de preparare
- Ardeii se pun la cuptor 20-30 minute, se scot si se pun intr-o punga de hartie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa, se decojesc si se taie fasii.
- Pentru prepararea sosului se incalzeste putin ulei, se adauga ceapa taiata solzisori si se caleste 2 minute, pana devine translucida. Se adauga rosiile, la care s-a scos mijlocul cu semintele si s-au taiat cubulete, si fasiile de ardei.
- Separat, se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun intr-un castron , turnand peste ele sosul.Se condimenteaza dupa gust si se orneaza cu frunze de busuioc si/sau cu parmezan.