Linguinne a la peperonata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Linguinne a la peperonata este un preparat gustos si satios, perfect pentru masa de pranz.

Ingrediente

    • 3 ardei grasi colorati
    • 1 ceapa medie
    • putin ulei pentru prajit
    • 5 rosii medii
    • 250 gr paste linguine

Instructiuni de preparare

  1. Ardeii se pun la cuptor 20-30 minute, se scot si se pun intr-o punga de hartie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa, se decojesc si se taie fasii.
  2. Pentru prepararea sosului se incalzeste putin ulei, se adauga ceapa taiata solzisori si se caleste 2 minute, pana devine translucida. Se adauga rosiile, la care s-a scos mijlocul cu semintele si s-au taiat cubulete, si fasiile de ardei.
  3. Separat, se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se  pun intr-un castron , turnand peste ele sosul.Se condimenteaza dupa gust si se orneaza cu frunze de busuioc si/sau cu parmezan.

Recomandari

Paste