- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele cu sos pesto de sparaghel poate fi atat un fel principal cat si o gustare delicata si rafinata la o cina formala.Prepararea este rapida, astfel ca nu trebuie sa stati mult timp in fata aragazului.
Ingrediente
- 300 gr sparanghel
- 80 gr parmezan ras
- 350 gr paste scurte (penne, fusili)
- 20 gr muguri de pin
- 20 gr branza de oi maturata rasa
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Sparanghelul se spala, se curata de primul strat de frunze, se taie varfurile, iar tulpinile se pun intr-o oala cu apa fierbinte. Lasati focul mic si acoperiti cu un capac. Cand tulpinile de sparanghel sunt fierte se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
- Intr-un bol de mixer se pune sparanghelul taiat bucati mai mici, mugurii de pin,parmezanul si branza de oi rase, adaugand , dupa gust, sare si piper. Pasati cu mixerul pana se obtine o pasta omogena si fina.
- Pastele se fierb al dente intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, iar cand acestea sunt gata se amesteca cu sosul din sparanghel preparat anteror, adaugand si putin ulei de masline.
- Se pun pastele pe farfurie, decorand cu varfuri de sparanghel si putin parmezan ras.