- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spaghetele Carbonara sunt foarte bune, mai ales daca le serviti calde, imediat ce au fost preparate, astfel aroma lor este mai intensa.
Ingrediente
- 250-400 gr sunca bacon sau kaizer dar nu foarte gras
- o lingurita de usturoi pisat
- piper negru proaspat macinat
- sare
- busuioc praf
- 4 oua mari, batute bine cu telul
- 150 gr parmezan proaspat ras
- o lingurita de patrunjel verde, tocat foarte fin
- 500 gr spaghete , fierte "al dente"
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea sosului se pun intr-o tigaie mare bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime si 4 mm grosime) si se prajesc pana devin crocante. Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hartie pentru a se absorbi grasimea adiacenta.
- Grasimea din tigaie se scurge, pastrand insa aproximativ 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cand se "aureste". Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut.
- Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pana cand ouale se lipesc pe paste si se intaresc. Se adauga parmezanul ras si se amesteca bine.
- Pentru fierberea spaghetelor "al dente": se pune la fiert apa cu sare si cu un cubulet de unt (la 100 gr spaghete, cel putin 1 litru de apa). Cand apa fierbe (da in clocot) se adauga spaghetele, avand grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantinatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute.