- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painitele umplute cu omleta sunt delicioase si foarte gustoase, fiind preferatele tinerilor.
Ingrediente
- 4-6 painite lungi
- 4 oua
- 1 lingura cu faina
- 200 ml lapte
- piper
- 150 ml ulei
- sare
- usturoi tocat
- 1 rosie
- marar verde
- 1 ceapa
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti ceapa si usturoiul, le tai marunt, le calesti in ulei, pe foc mic, timp de 5 minute, apoi adaugi rosia curatata de coaja si taiata felii subtiri, acoperi cratita, lasi sa se patrunda aromele. Condimentezi cu marar tocat, sare si piper macinat, apoi lasi deoparte.
- Bati spuma ouale intregi, amesteci cu laptele in care ai desfacut 1 lingura de faina si omogenizezi.
- Ungi o tigaie cu 1 lingura de ulei, rastorni ouale. Coci omleta pe ambele parti, scoti pe platou, umpli omleta cu sosul de ceapa cald si o rulezi, o tai felii mari.
- Tai painitele la un capat, le golesti de miez, le umpli cu felii de omleta. Asezi capacul la loc si treci painitele pe un platou decorat cu legume de sezon, alaturi de un pahar cu vin alb, demisec.