- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caisata este o bautura digestiva de nelipsit de la masa. Noi va oferim reteta originala si va garantam o reuzita de zile mari, cu conditia sa o respectati intocmai.
Ingrediente
- 1 pahar cu zeama de caise
- 250 ml alcool alb de 80°
- zahar (dupa gust)
Instructiuni de preparare
- Se aleg caise cat mai coapte, frumoase, sanatoase, fara pete pe ele, sa nu fie stricate si cat mai dulci. Se scot samburii, se taie in bucatele mici, se stoarce bine sucul din ele. La un pahar de suc astfel obtinut se adauga un pahar de alcool de 80°. Se poate adauga si zahar dupa dorinta. Se pune sa stea patru saptamani intr-un loc intunecos si rece.
- Se filtreaza, se trage in sticle, daca se dubleaza sau se tripleaza cantitatile, se astupa ermetic cu dopuri de pluta si se pastreaza la un loc rece. Se poate da in consum imediat, dar, cu cat sta mai mult capata un gust mai placutalternand un strat de coarne si un strat de zahar pana se umple damigeana Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
- Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se tine la soare 5-6 saptamani. Dupa ce se termina fermentatia se adauga alcoolul, se astupa cu un dop si se lasa sa stea inca 2 luni. Apoi se filtreaza, se imbuteliaza si se pastreaza in camara aerisita.