Caisata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caisata este o bautura comuna, care se prepara atat din caise cat si din zarzare. Pentru un gust intens puteti pune la inceput in borcan o mana de samburi de caise zdrobiti, cu tot cu partea lemnoasa.

Ingrediente

    • 3 kg caise coapte
    • acool cat sa le acopere in borcan
    • 1 litru apa
    • 1 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se spala caisele, se sterg, se inteapa cu un ac,apoi se oparesc cu apa clocotita 5 minute.
  2. Se scurg caisele, apoi se asaza taiate in doua, intr-un borcan si se acopera cu alcool. Se lasa borcanul la soare sa se macereze 15 zile.
  3. Se scurge lichidul din borcan si se amesteca cu un sirop facut din apa si zahar, apoi se toarna lichidul la loc in borcan peste caise, se inchide borcanul si se mai lasa o luna la macerat.
  4. Se scurge lichidul care se transfera in sticle. Se acopera sticlele cu capac si se pastreaza la loc racoros pana in momentul servirii.

Recomandari

Bauturi