Nectar de prune- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nectarul de prune este foarte aromat si gustos. Este indicat atat ca desert cat si ca remediu terapeutic in anumite cure si regimuri.

Ingrediente

    • 2 kg prune
    • 1 litru apa
    • 500 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert si,  cand clocoteste, se scufunda prunele pentru un minut, pentru ca pielita sa fie inlaturata cu usurinta. Apoi, dupa curatare, se scot si samburii, iar pulpa se zdrobeste.
  2. Piureul obtinut se amesteca cu un sirop fiert din zahar cu un litru de apa si se toarna in sticle care se astupa cu capace. Sticlele cu nectar se fierb la bain-marie pentru 20 de minute.

Recomandari

Bauturi