- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinul de mere in afara faptului ca este delicios se foloseste si in multe cure de slabire, ajutand organismul sa elimine toxinele si grasimile in exces.
Ingrediente
- 3-4 kg mere
- 1 kg zahar
- 1/2 lingurita cu drojdie uscata
- 8 l apa rece
Instructiuni de preparare
- Se spala merele, se inlatura semintele, se taie felii si se asaza jumatate din cantitate intr-un vas de sticla curat, invelit in carpe si asezat intr-un loc mai putin umblat Se toarna 500 gr de zahar si drojdia, se acopera cu restul merelor, se pune si restul de zahar si se umple vasul cu apa rece. Se leaga vasul cu tifon, se lasa la fermentat 10-14 zile.
- Dupa trei zile se dezleaga tifonul, se amesteca bine continutul, se leaga iar vasul. Operatia se repeta la doua zile.
- Cand vinul a stat din fiert, se lasa sa se limpezeasca, apoi se trage in sticle si se tine in frigider. Se poate consuma imediat.