Vin de mere -cidru

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinul de mere in afara faptului ca este delicios se foloseste si in multe cure de slabire, ajutand organismul sa elimine toxinele si grasimile in exces.

Ingrediente

    • 3-4 kg mere
    • 1 kg zahar
    • 1/2 lingurita cu droj­die uscata
    • 8 l apa rece

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, se inlatura semintele, se taie felii si se asaza jumatate din cantitate intr-un vas de sticla curat, invelit in carpe si asezat intr-un loc mai putin umblat Se toarna 500 gr de zahar si drojdia, se acopera cu restul me­relor, se pune si restul de zahar si se umple vasul cu apa rece. Se leaga vasul cu tifon, se lasa la fermentat 10-14 zile.
  2. Dupa trei zile se dezleaga tifonul, se amesteca bine continutul, se leaga iar vasul. Operatia se repeta la doua zile.
  3. Cand vinul a stat din fiert, se lasa sa se limpezeasca, apoi se trage in sticle si se tine in frigider.  Se poate      con­suma imediat.

Recomandari

Bauturi