- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Grogul este un coctail de iarna, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- sucul de la 3 portocale
- 1 baton vanilie
- 3 cuisoare
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
PENTRU SIROP:
Instructiuni de preparare
- Se lasa la macerat intr-o sticla de sticla, timp de 3 sapatamani, sucul de la cele 3 portocale, batonul de vanilie, cuisoare si scortisoara.
- Dcupa cele 3 saptamani se filtreaza printr-un tifon, se adauga sirop de zahar racit si se toarna in sticle care se tin la frigider.
- In momentul servirii se pune 1/3 din pahar cu compozitia preparata deja, se completeaza cu apa fierbinte si se decoreaza cu rondele de portocala.
- Pentru siropul de zahar se fierb la foc mic apa cu zaharul pana se leaga bine de tot siropul, adica daca punem o picatura de sirop pe o farfurie bula nu se turteste imediat.