- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un desert delicios care este si foarte usor de preparat.Poti inlocui lichiorul de portocale cu cateva picaturi de brandy, iar dulceata de portocale poate fi inlocuita cu gem de caise.Gustul va satisface si cele mai pretentioase gusturi!
Ingrediente
- 100 gr de ciocolata cu lapte
- 500 gr de branza mascarpone
- 2 portocale
- putin zahar pudra (sau indulcitor lichis pentru diabetici)
- 50 ml de lichior de portocale
- 3 linguri de dulceata de portocale
- frunze de menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Iei ciocolata si o rupi bucati mai mici. O pui intr-un castron la bain-marie sa te topeasca (deasupra unei oale cu apa fierbinte).
- Razi coaja de la portocale si le storci strecurand sucul obtinut.
- Intr-un castron amesteci branza mascarpone cu sucul si coaja de la portocale adaugand apoi lichiorul si dulceata. Daca nu este destul de dulce se poate adauga zahar pudra sau indulcitor.
- Iei 1/3 din crema si o pui intr-un castron pe care il dai la rece. Peste restul de compozitie pui ciocolata topita si amesteci bine pana obtii o compozitie spumoasa pe care o dai la frigider
- Crema se serveste in compotiere sau cupe asezand intai crema cu ciocolata iar cea simpla deasupra.Se decoreaza cu felii de portocale.
IDEE DE DECORARE:
Asezi pe fundul recipientului ( poate fi o sonda inalta sau un pahar de sampanie) cateva linguri din crema de portocale, peste care faci un turnulet spritat cu crema de ciocolata ornand paharul cu frunze de menta proaspata.