Crema de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta crema de portocale este desertul perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 150 gr zahar
    • 2 portocale
    • 50 gr unt
    • sare
    • 1 plic zahar vanilat
    • 200 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 3 portii

Timp de preparare 80 minute+ 30 minute fierbere

  1. Intr-un vas metalic, mixezi ouale, sarea, zaharul vanilat si zaharul, pana cand se dizolva. Adaugi zeama stoarsa de la o portocala si jumatate. Fierbi la bain-marie ingredientele mixate, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul si incorporezi o lingura de coaja de portocala rasa si untul.
  2. Torni in cupe crema calduta si o lasi sa se raceasca. Dupa racirea completa, introduci cupele in frigider pentru 1 ora. Bati frisca pe care, in prealabil, ai racit-o timp de 3 ore. 3.
  3. Inainte de servire, decorezi crema cu frisca batuta si felii de portocala.

Recomandari

Deserturi