- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta crema de portocale este desertul perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 2 portocale
- 50 gr unt
- sare
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 80 minute+ 30 minute fierbere
- Intr-un vas metalic, mixezi ouale, sarea, zaharul vanilat si zaharul, pana cand se dizolva. Adaugi zeama stoarsa de la o portocala si jumatate. Fierbi la bain-marie ingredientele mixate, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul si incorporezi o lingura de coaja de portocala rasa si untul.
- Torni in cupe crema calduta si o lasi sa se raceasca. Dupa racirea completa, introduci cupele in frigider pentru 1 ora. Bati frisca pe care, in prealabil, ai racit-o timp de 3 ore. 3.
- Inainte de servire, decorezi crema cu frisca batuta si felii de portocala.