- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Deliciu cu sampanie este un desert racoritor de vara care se poate prepara cu orice tip de fructe, in functie de anotimp, cu conditia sa fie proaspete.
Ingrediente
PENTRU INGHETATA:
- 6 galbenusuri
- 250 ml frisca lichida
- 1 esenta de vanilie
- 250 ml lapte
- 150 gr zahar
PENTRU DECOR:
- 100 ml sampanie roz
- 4 linguri zahar pudra
- 800 gr capsuni
- 1 tub de frisca
- 100 gr migdale
Instructiuni de preparare
- Pentru inghetata, se mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul, iar peste ele se toarna treptat laptele clocotit cu esenta de vanilie, amestecandu-se continuu. Dupa ce s-a incorporeat tot laptele, se lasa sa se raceasca.
- Frisca se bate bine si se incorporeaza usor in compozitia cu galbenusuri, care se toarna intr-un vas si se baga la congelator pentru 5-6 ore.
- Capsunile se spala, se curata de codite, se pun la scurs si se taie bucati. Se pun bucatile de capsuni intr-un vas, se presara cu zaharul pudra si se stropesc cu sampanie.
- Intre timp, se curata migdalele de coaja, se taie bucati si se prajesc intr-o tigaie fara ulei.
- Se impart capsunile in cupe, se adauga inghetata si se acopera cu frisca din tub. Se presara cu migdale prajite si se serveste imediat.