- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Serbetul de cirese amare este un preparat care poate imbunatati aroma deserturilor. Ceea ce este foarte interesant este ca aroma serbetului de cirese amare va aduce aminte de copilarie.
Ingrediente
- 1 kg cirese amare
- zeama de la jumatate de lamaie
- 100 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se piseaza ciresele amare cu tot cu samburi si se pun sa fiarba cu apa dar numai 15 minute, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand sunt complet racite se strecoara prin tifon si se masoara 300 ml zeama.
- Se pune zeama la fiert impreuna cu zaharul si se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Se ia spuma cu lingura, se adauga zeama de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se freaca cu facaletul pana devine ca o pasta catifelata, care se pune in borcane la rece cateva ore, apoi se poate servi.