- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul cu papaya este un preparat exotic, aromat care poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, atat ca aperitiv cat si ca desert.
Ingrediente
- 1 fruct de papaya
- 2 linguri zeama de limete
- 2 linguri mac macinat
- 500 gr branza proaspata de vaci
- biscuiti digestivi
- frunze de menta
- 1 pastaie de vanilie
- 7 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr paine neagra
- 2 linguri unt
Instructiuni de preparare
- Speli fructul de papaya, il tai in jumatate si ii indepartezi samburii. Decojesti cele doua jumatati de fruct si le tai in fasii sau in cuburi. Crestezi batonul de vanilie pe lungime si indepartezi miezul cu ajutorul unui cutit cu vrful ascutit. Amesteci zeama de limete cu 2 linguri de zahar si miezul batonului de vanilie. cu acest amestec stropesti cuburile de papaya si le lasi sa se marineze 20 de minute.
- Bati frisca lichida, pe care, in prealabil, ai pastrat-o in frigider cel putin 3 ore. Mixezi branza proaspata cu 3 linguri de zahar, pana cand aceasta se dizolva. Adaugi macul si frisca, apoi omogenizezi amestecul.
- Decojesti feliile de paine si le faramitezi.Daca folosesti biscuiti, ii ambalezi intr-o punga si ii zdrobesti trecand peste ei cu o sticla. Amesteci totul cu o lingura de lemn, pana cand painea se impregneaza cu unt si caramel.
- Repartizezi in 4 boluri painea racita, branza si feliile de papaya, asezandu-le cat mai estetic, in straturi. Orezi cu frunzulite de menta si le dai la rece 2 ore.