- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu stafide, sunt cele mai rapide fursecuri.Ele pot fi savurate alaturi de o ceasca de ceai sau pot fi pur si simplu, mancate in locul unor gustari,pe parcursul zilei.
Ingrediente
- 2 galbenusuri de ou
- 50 gr zahar pudra
- 100 gr faina
- 1/2 plic de praf de copt
- 100 gr stafide
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt,zaharul pudrasi stafidele. Se omogenizeaza si se adauga stafidele.Se framanta aluatul pana cand acets poate fi intins in foaie de 5 mm.
- Cu ajutorul unor forme de biscuiti sau cu un pahar cu gura mica se decupeaza cercuri care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Tava se baga in cuptorul incins, unde se coc timp de 10 minute, la foc moderat. Cand fursecurile sunt aurii se scot din tava in care s-au copt si se pun in alta tava, in care se lasa sa se raceasca.
- Cand fursecurile sunt reci si se servesc se pot presara cu zahar pudra amestecat cu cacao.