Mere incrustate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele incrustate sunt delicioase si foarte aromate, dar, daca vi se par prea dulci le puteti servi cu o cupa de inghetata de lamaie.

Ingrediente

    • 5 mere, taiate jumatati, curatate si feliate subtire
    • 200 gr zahar tos
    • 1 lingura faina
    • 1 lingurita scortiosara macinata
    • 100 ml apa
    • 150 gr fulgi de ovaz
    • 150 gr faina
    • 200 gr zahar brun
    • 1/4 lingurita praf de copt
    • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 75 gr unt topit

Instructiuni de preparare

  1. Puneti feliile de mar intr-o tigaie, si adaugati peste ele zaharul alb amestecat cu o lignura de faina si cu scortisoara macinata. Ametsecati, apoi adaugati apa, omogenizand bine amestecul peste mere.
  2. Separat, amestecati fulgii de ovaz cu o cana de faina, zaharul brun, praful de copt, bicarbonatul si untul topit. Omogenizati bine de tot compozitia, apoi, maruntiti amestecul peste merele din tigaie.
  3. Introduceti tigaia la cuptor pentru 45 de minute, cat sa se rumeneasca fulgii si sa se inmoaie merele, apoi scoateti din cuptor si serviti.

Recomandari

Deserturi