- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele incrustate sunt delicioase si foarte aromate, dar, daca vi se par prea dulci le puteti servi cu o cupa de inghetata de lamaie.
Ingrediente
- 5 mere, taiate jumatati, curatate si feliate subtire
- 200 gr zahar tos
- 1 lingura faina
- 1 lingurita scortiosara macinata
- 100 ml apa
- 150 gr fulgi de ovaz
- 150 gr faina
- 200 gr zahar brun
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 75 gr unt topit
Instructiuni de preparare
- Puneti feliile de mar intr-o tigaie, si adaugati peste ele zaharul alb amestecat cu o lignura de faina si cu scortisoara macinata. Ametsecati, apoi adaugati apa, omogenizand bine amestecul peste mere.
- Separat, amestecati fulgii de ovaz cu o cana de faina, zaharul brun, praful de copt, bicarbonatul si untul topit. Omogenizati bine de tot compozitia, apoi, maruntiti amestecul peste merele din tigaie.
- Introduceti tigaia la cuptor pentru 45 de minute, cat sa se rumeneasca fulgii si sa se inmoaie merele, apoi scoateti din cuptor si serviti.