- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Semilunele cu lamaie si vanilie sunt foarte aromate si gustoase, fiind mult mai fragede daca le tineti o noapte la rece.
Ingrediente
- 170 gr unt
- 40 gr zahar pudra
- coaja de la 2 lamai
- 2 linguri suc de lamaie
- o lingura esenta de vanilie
- 250 gr faina
- 2 linguri amidon pentru prajituri
- 1/4 lingurita sare
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 50 bucati
Timp de preparare 15 minute+ 15 minute coacere+ 60 minute asteptare
- Se mixeaza untul cu cele 40 gr de zahar pudra pana ce se obtine o crema spumoasa si alba. Se adauga coaja rasa de lamaie, sucul si vanilia.
- Separat, se amesteca faina, amidonul si sarea si apoi se adauga peste compozitia de unt si se continua mixarea.
- Aluatul obtinut se intinde intr-un sul mare sau doua mai mici, se inveleste in folie alimentara si se da la rece. Apoi se taie bucati mici de 2-3 cm care se modeleaza putin si li se da forma de semiluna.
- Se coc circa 15 minute pana devin aurii si se lasa 10 minute sa se raceasca. Cele 100 gr de zahar pudra se pun intr-un castron si se trec semilunele prin zahar. Se scutura usor pentru a indeparta surplusul si se pun pe platou.
Cine are posibilitatea poate inlocui untul cu untura curata, speciala pentru prajituri, asa numita osanza. * Se pot folosi cu succes lamaile verzi, mai parfumate.