Semilune cu lamaie si vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Semilunele cu lamaie si vanilie sunt foarte aromate si gustoase, fiind mult mai fragede daca le tineti o noapte la rece.

Ingrediente

    • 170 gr unt
    • 40 gr zahar pudra
    • coaja de la 2 lamai
    • 2 linguri suc de lamaie
    • o lingura esenta de vanilie
    • 250 gr faina
    • 2 linguri amidon pentru prajituri
    • 1/4 lingurita sare

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 50 bucati

Timp de preparare 15 minute+ 15 minute coacere+ 60 minute asteptare

  1. Se mixeaza untul cu cele 40 gr de zahar pudra pana ce se obtine o crema spumoasa si alba. Se adauga coaja rasa de lamaie, sucul si vanilia.
  2. Separat, se amesteca faina, amidonul si sarea si apoi se adauga peste compozitia de unt si se continua mixarea.
  3. Aluatul obtinut se intinde intr-un sul mare sau doua mai mici, se inveleste in folie alimentara si se da la rece. Apoi se taie bucati mici de 2-3 cm care se modeleaza putin si li se da forma de semiluna.
  4. Se coc circa 15 minute pana devin aurii si se lasa 10 minute sa se raceasca. Cele 100 gr de zahar pudra se pun intr-un castron si se trec semilunele prin zahar. Se scutura usor pentru a indeparta surplusul si se pun pe platou.

Cine are posibilitatea poate inlocui untul cu untura curata, speciala pentru prajituri, asa numita osanza. * Se pot folosi cu succes lamaile verzi, mai parfumate.

Recomandari

Deserturi