Sorbet de ananas si menta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul de ananas cu menta este o varianta minunata pentru acei copii care nu manaca fructe proaspete. Adaosul de lapte face ca sorbetul sa fie cremos, adaugandu-i si un plus de savoare.

Ingrediente

    • 800 ml apa
    • 1 kg ananas proaspat
    • 300 ml lapte dulce
    • 350 gr zahar
    • un pumn de menta proaspata.

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita se incalzeste apa impreuna cu zaharul si se amesteca pana cand se topeste complet. Se aduce amestecul la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.
  2. Intre timp,se curata anansul de coaja apoi se trece prin storcatorul de fructe si se face suc Dupa cele 10 minute de fiert, se opreste focul si se adauga sucul de ananas si frunzele de menta spalate. Lasati amestecul la macerat pentru o noapte.
  3. A doua zi se scurge amestecul intr-o casoleta, indepartand frunzele de menta. Se adauga laptele, se amesteca bine compozitia si se baga in congelator pentru 4 ore. Cand se scoate din congelator se paseaza amestecul pentru a zdrobi gheata formata.
  4. Sorbetul se pastreaza la frigider pana in momentul servirii, cand cu o jumatate de ora inainte se mai trece cu mixerul prin el, pentru a conferi o consistenta cremoasa. Sorbetul se serveste in cupe decorate cu rondele de ananas si frunze de menta.

Recomandari

Deserturi