- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul de struguri si smochine este atat un desert proaspat, usor si racoritor cat si un digestiv delicios dupa o masa copioasa.
Ingrediente
- 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 gr)
- 100 ml apa
- 1 lingurita glucoza
- 3 linguri zahar
- 3 smochine proaspete mici coapte
Instructiuni de preparare
- Desprinde boabele de pe ciorchinele de strugure si spala-le foarte bine, apoi curata-le de samburi.
- Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute pana se obtine un sirop. Adauga glucoza daca vrei sa obtii o compozitie mai stabila.
- Pune in vasul mixerului boabele de struguri si siropul si mixeaza-le. Trece compozitia printr-o sita cu ochiuri mai mari si pune-o intr-un vas din otel inoxidabil sau din plastic.
- Curata smochinele, taie-le bucatele si adauga-le in compozitie. Pune vasul in congelator si lasa-l 2 ore, apoi taie compozitia bucati cu un cutit.
- Pune-le in mixer si amesteca pana cand se omogenizeaza. Serveste sorbetul imediat
Stiai ca...
Strugurii se armonizeaza perfect cu smochinele proaspete, pulpa acestora, mai uscata si mai densa, dand consistenta sorbetului.