- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii prajiti cu usturoi sunt deliciosi si foarte gustosi, pe care trebuie sa ii incercati.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 200 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala si se curata cartofii, se spala iar sau se lasa in apa rece jumatate de ora ca sa piarda amidonul.
- Se taie felii groase de 1 cm pe latimea cartofului si se prajesc pe rand in ulei fierbinte. Se scot in castron adanc si se acopera cu usturoi tocat felii subtiri.
- Se acopera castronul pentru 15 minute, se sareaza usor si se servesc langa salate de vara sau langa muraturi. Cartofii prajiti se servesc fara paine sau cu felii de paine uscata. Sunt buni si ca garnitura langa chiftele de zarzavat.