- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii gratinati sunt deliciosi daca sunt serviti ca garnitura sau se pot servi si rece ca aperitv. Pentru a adauga un plus de aroma se poate servi cu frunze de busuioc proaspat deasupra.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 250 gr mozzarella
- 100 gr branza Gruyere
- 2 catei de usturoi
- 4 rosii
- 100 gr smantana
- 1 lingura unt
- oregano
- 1 ou
- busuioc
- piper macinat
- nucsoara
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala carofii, apoi se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand se pot intepa usor cu furculita se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit curata-i de coaja si taie-i felii.
- Rosiile se spala si se taie felii care se pun intr-un castron. Presara putina sare si putin piper macinat, oregano si putin busuioc.
- Se unge cu unt o tava termorezistenta in care se pun intercalate feliile de rosii, cartofi, usturoi si mozzarella.
- Separat, bate smantana cu oul si presara putina nucsoara. Amestecul obtinut se toarna peste legumele din tava, presara deasupra branza Gruyere rasa si baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin deasupra.